Klimatanpassning i den gröna täta staden

Klimatanpassning
Seminar
Våra städer ska möta många olika utmaningar, alltifrån en ökad befolkning, förtätning och effektiva transportsystem till att erbjuda ytor för rekreation och fritid. Dessutom måste våra städer kunna hantera extrema väderhändelser. Hur menar politiker och ansvariga myndigheter att vi ska möta målkonflikter i den gröna täta staden och hur kan olika aktörer arbeta tillsammans med gröna och blå lösningar?

Deltagare

• Miljöminister Karolina Skog - Klimatanpassning som del av levande städer
  • Ulrika Åkerlund, Boverket - Ansvar för grönblå lösningar: en komplicerad historia
  • Nina Steiner, VA SYD - Om projektet Tillsammans gör vi plats för vattnet
  • Caroline Fredriksson, Lunds Tekniska Högskola - Backafloden 1872, vad skulle hända om historiens värsta kustöversvämning inträffade idag?
  • Birgitte Hoffman, forskare Aalborg Universitet, Köpenhamn - Klimatilpasning: multifunktionel redesign af byen
  • Helena Hanson, Centrum för miljö- och klimatforskning, och Björn Wickenberg, Internationella MIljöinstitutet, leder oss genom eftermiddagen och berättar om den kunskapsöversyn om ekosystembaserad klimatanpassning som tagits fram

Varmt välkommen till Skissernas museum, onsdagen den 25 april kl 13.30-16.30.

Anmäl dig till seminariet här

Seminariet är kostnadsfritt, föranmälan behövs. Meddela eventuella förhinder efter bokning till jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se

Programmet arrangeras av Centrum för miljö- och klimatforskning, Lunds universitet och är en del av Hållbarhetsveckan 2018.

25 April 2018 13:30 to 16:30
Skissernas museum, Lund